Ce este hipnoza? 

print
 

Ce este hipnoza? Daca ai meditat la acest subiect, prima ta resursa este de a naviga pe internet cu privire la informatiile disponibile pe aceasta tema. In cautarea ta, trebuie sa te asiguri ca pastrezi numai informatiile valoroase, deoarece sunt multe lucruri pe care le vei afla despre hipnoza. Daca vei tasta cuvintele pur si simplu pe motoarele de cautare, "ce este hipnoza", vei fi inundat cu atat de multe idei incat nu vei fi in masura sa controlezi aportul de informatii, si vei pierde sirul adevaratelor lucruri despre care vroiai sa stii in primul rand.

Primul lucru pe care trebuie sa il stabilesti atunci cand incepi sa pui intrebari cu privire la ce este hipnoza, este motivul. Trebuie sa ai un control extrem asupra vigilentei, daruirii si a concentrarii tale. Prin acestea vei fi capabil sa discerni care lucruri conteaza pentru tine. Vei fi capabil sa intelegi ceea ce vrei si vei fi luminat in moduri pe care nu ti le-ai imaginat.

Ce este hipnoza

Hipnoza este o stare mentala sau un set de atitudini. Procesul poate fi realizat prin inductie hipnotica, care poate fi efectuata de catre un hipnotizator, sau poate fi facut chiar si pe cont propriu. Acest proces poate fi inceput printr-o succesiune de instructiuni preliminare. Daca acesta este efectuat in scopuri terapeutice, atunci este numit hipnoterapie.

Hipnoza este derivata din termenul neuro-hipnotism, iar ideea ii apartine lui James Braid, un chirurg si medic scotian care a inventat termenul prin anul 1841. Scopul lui a fost de a pune deoparte teoria sa fata de cele ale lui Franz Antom Mesmer si adeptii sai dedicati, care a fost magnetismul animal, de asemenea cunoscut si sub numele de mesmerism.

De-a lungul timpului, au existat numeroase cercetari care au consolidat modul in care oamenii vad ideea de hipnoza. In prezent, aceasta este cunoscuta pentru diverse scopuri si beneficii pe care le poate furniza. Aceste scopuri si beneficii includ urmatoarele:

1. Hipnoterapie. Utilizarea hipnozei in scopuri medicale variaza in functie de grad. S-a dovedit ca hipnoza are un efect foarte bun in lupta cu bolile de piele, pierderea in greutate, si actioneaza ca un analgezic si un agent eficient pentru a relaxa un pacient care urmeaza sa fie supus unor proceduri chirurgicale.
2. Procesul de hipnoza a creat un impact si in domeniul sportului, terapia fizica, criminalistica si reabilitare.
3. Artistii se bazeaza pe hipnoza pentru a intra intr-o stare in care acestia pot fi creativi. Acest lucru ii ajuta sa indeplineasca meseria lor mai bine si sa produca mai multe rezultate.

 
Subiectul:   hipnoza Categoria:   corp Data: 2012-02-06
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Posturi Yoga - Sethu Bandhasana
 
Posturi Yoga - Sethu Bandhasana Termenul Sethu Bandhasana este derivat din cuvantul "Sethu", care inseamna pod, si "Bandha", care inseamna blocare. Acesta inseamna literalmente "construirea unui pod" si este o postura care ajuta corpul sa se relaxeze si sa se elibereze de stres. ...
 
Aromaterapia - Prezentare generala
 
Aromaterapia - Prezentare generala Inca din antichitate, preotii si preotesele din aproape toate religiile au folosit pe scara larga calitatile eterice ale uleiurilor esentiale. Mirosul era privit ca fiind divin datorita faptului ca era atat de subtil si imaterial. De asemenea, uleiurile parfumate au fost folosite pentru a alunga energiile malefice, pentru a atrage spirite, zei si zeite sau pentru a purifica temple. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>