Ce este Feng Shui? 

print
 
Ce este Feng Shui?

Feng Shui este arta antica chinezeasca de aranjare a spatiului, care foloseste legile naturii pentru a determina ce sa pui si unde sa pui, astfel incat sa te simti mai relaxat, sa fii mai productiv si sa te intelegi mai bine cu ceilalti.
Feng Shui foloseste cunostinte din natura si din legile universului, in scopul de a produce un ambient care promoveaza bunastarea, sanatatea, dragostea si fericirea. Acesta propune amenajarea spatiului pentru a reproduce semnele din natura pe care noi le recunoastem precum cultivarea-vietii si siguranta. Acest lucru genereaza o reactie pozitiva in vietile noastre.

Feng Shui te poate ajuta sa iti creezi un mediu de locuit sau de lucru, unde te vei simti in siguranta, in armonie cu mediul inconjurator si in control accentuat al spatiului.
Termenul Feng Shui inseamna "vant si apa" - fortele care formeaza peisajele lumii. Acesta se refera la un set de reguli in filozofia chineza care guverneaza aranjamentul spatial si orientarea in raport cu structura legata de legile universale, asa cum sunt exprimate in lumea naturala.

Feng Shui exista de cel putin 5000 de ani. Maestrii acestei arte din China antica au avut responsibilitatea de a gasi locatii unde puteau fi construite palate, ferme si sate, cu o anumita garantie ca oamenii nu ar putea doar supravietui acolo, ci si prospera. Ei aveau datoria sa caute locatii pentru inmormantare unde memoria stramosilor ar putea fi onorata pentru generatii.
In vremurile moderne Feng Shui, de asemenea, se ocupa cu imprejurimile unei cladiri, forma si amenajarea teritoriului, precum si cu materialele si culorile pentru interiorul si exteriorul unui spatiu. Regulile Feng Shui pot ajuta la gasirea unei locatii unde o familie este mai probabil sa fie armonioasa, sau un spatiu unde o afacere are potential de a reusi.

In timp ce  arhitectura se bazeaza, in principal, pe reguli de functionalitate, iar designul interior se concentreaza pe frumusete, Feng Shui adauga o dimensiune legata de trairile interioare. Modul in care reactioneaza emotional oamenii fata de un loc este la fel de important ca arhitectura propriu-zisa sau designul interior. Este extrem de important ca oamenii sa se simta confortabil si in siguranta in casele lor sau la locul de munca, de aceea specialistii feng-shui lucreaza in scopul de a crea medii in care clientii lor sa poata sa fie mai fericiti, mai sanatatosi, mai prosperi si liberi.

De exemplu, amenajarea mobilierului in stil Feng Shui incearca intotdeauna sa dea scaunelor de birou si paturilor ceea ce se numeste "pozitia de putere", care permite unei persoane sa vada usa, in timp ce nu este direct in calea acesteia. Acest lucru ofera acelei persoane comanda asupra camerei, si ca urmare, acea persoana va simti ca detine controlul, iar aceasta va duce adesea la o concentrare si productivitate mai mare intr-un caz, si relaxare si odihna mai buna intr-altul.

Chinezii ne prezinta trei concepte:
1. pune-ti increderea pe norocul pamantului - aplica invataturile Feng Shui;
2. foloseste norocul omului - fa actiuni care iti aduc foloase;
3. preocupa-te de norocul cerului, adica destinul, recunoscandu-l si luand ce este mai bun din informatiile gasite.
Aceste trei concepte te pot ajuta sa gasesti, in timp, ceea ce cauti - sanatate, fericire si prosperitate.

Dupa cum poti vedea, Feng Shui are rolul de a ne oferi o harta a vietii, care ne permite sa cunoastem mai multe despre mediul care ne inconjoara si care ne da posibilitatea de a dobandi abilitati pentru a face schimbari in mediul nostru, care ne pot schimba pozitiv viata.

 
Subiectul:   feng shui Categoria:   spiritualitate Data: 2011-03-26
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Karate
 
Karate Karate este una dintre cele mai populare arte martiale. Diferenta dintre Karate si restul artelor martiale este modul in care aceasta a fost dezvoltata. Karate s-a dezvoltat din necesitatea de baza de supravietuire a oamenilor pasnici si astfel a devenit un mod de viata. Aceasta arta martiala s-a dezvoltat in Okinawa ca modalitate de aparare a unei culturi impotriva razboinicilor inarmati. ...
 
Procese in respiratie
 
Procese in respiratie Un adult in stare de repaus inhaleaza si expira de aproximativ 16 ori pe minut. De fiecare data, o jumatate de litru de aer este inhalat si expiratt. La sfarsitul unei expirari normale, o persoana poate forta plaminii sa elibereze o jumatate de litru suplimentar de aer, insa in plamini va ramine in permanenta un litru de aer care nu poate fi expirat. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>