Ce este EFT? 

print
 
Ce este EFT?

EFT este o tehnica incitanta in dezvoltarea personala si auto-ajutorarea in domeniul gestionarii starilor emotionale. Multi oameni gasesc aceasta metoda ca fiind o alternativa rapida si usoara a altor forme de vindecare, auto-aparare, schimbare si a obtinerii starilor pe care si le doresc in viata.

Cum se practica EFT?
Trebuie sa atingi (tapotezi) cu varful degetelui de 7 sau 10 ori pe niste chei meridiane sau pe puncte de energie de pe corpul tau, in timp ce creezi o armonie cu una din emotiile tale negative, obiceiurile neproductive, deciziile limitate sau starile de stres in general. In timp ce apesi (tapotezi) pe aceste puncte cheie, dizolvi si eliberezi emotiile negative si sentimentele dureroase pe care le-ai stocat in trupul tau de-a lungul timpului.

Ce este EFT?
EFT este un proces foarte rapid si simplu de invatat si de practicat. Cele trei initiale  reprezinta prescurtarea de la Emotional Freedom Techniques (tehnici de libertate emotionala) si a fost conceputa initial ca o colectie de tehnici, insa cei care o practica de obicei folosesc numai o tehnica in mod regulat.
EFT este un mod de a elimina sau de a clarifica emotiile neplacute, starile lipsite de resurse, obiceiurile neproductive, a sentimentelor negative, pentru a te elibera de stres si a  putea apoi sa obtii foarte rapid ceea ce vrei.

Ce beneficii promite EFT?
Prin eliberarea emotiilor negative, rezultatele pot fi rapide si incredibile. La fel de posibil este sa obtii rezultate in mod bland si intr-un timp mai indelungat. O singura eliberare a energiei poate produce rezultate in diferite moduri. Se poate sa tapotezi pentru o problema fizica, cum ar fi o durere de cap sau o modificare de comportament.

Cand si unde poti practica EFT?

Aici nu exista o anumita limita, caci poti face EFT oriunde si oricand. Nu exista nici o regula de urmat. Nu ai nevoie de o programare pentru a vedea un profesionist si nici nu ai nevoie sa stai jos si sa pierzi mult timp din zi pentru a face acest lucru.
Tine minte ca odata ce incerci EFT pentru diverse probleme, se produc efecte. Toate scuzele tale pentru lucrurile pe care nu le ai in viata ta, dispar. Este decizia ta daca te vei schimba si daca vei renunta la ceea ce te trage inapoi.

Rezultatele EFT sunt eficiente si rapide si ai posibilitatea de a folosi aceasta tehnica pentru - sau impotriva - orice emotie negativa. De asemenea, o poti folosi si pentru a-ti atinge obiectivele mai usor si mai repede ca inainte. Marele secret din spatele tehnicii EFT este sa faci totul si nimic. Se spune ca tehnica EFT functioneaza intotdeauna,  iar daca se aplica in mai multe situatii, atunci produce rezultate pe masura.

In zona PDF din meniul Dezvoltarium gasesti harti cu punctele EFT.

 
Subiectul:   eft Categoria:   minte si emotii Data: 2011-04-07
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Solutii pentru a invinge frica
 
Solutii pentru a invinge frica Frica ne impiedica de la realizarea scopului nostru in viata si de a trai din plin. In majoritatea cazurilor, temerile sunt irationale si inutile. Iata cateva sfaturi pentru a depasi aceste temeri daunatoare pe care le intampinam in viata. ...
 
Schimba-ti modul de gandire - apoi viata!
 
Schimba-ti modul de gandire - apoi viata! Ceea ce gandim are cel mai mare efect cu privire la modul in care traim. In esenta, noi ne cream propria noastra bogatie sau saracie dupa modul in care ne folosim mintea. De-a lungul timpului au existat numeroase dezbateri despre noroc si soarta, daca acestea chiar sunt factori decisivi pentru succes, sau daca modul de gandire este cel catre care ar trebui sa ne indreptam atentia. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>