Ce este Dharma? 

print
 
Ce este Dharma?

Dharma este calea dreptatii si modul de a trai viata in conformitate cu codurile de conduita, asa cum este descrisa de scripturile hinduse.

Legea morala

Hinduismul descrie dharma ca fiind legile naturale unviersale, a caror respectare permite oamenilor sa fie multumiti si fericiti, si sa se salveze de degradare si suferinta. Dharma este legea morala combinata cu disciplina spirituala care ghideaza viata unei persoane. Hindusii considera ca dharma este temelia vietii. Aceasta este ceea ce leaga oamenii din aceasta lume cu intreaga creatie. Dharma este legea de a fi, fara de care lucrurile nu pot exista. Potrivit scripturilor, dharma se refera la etica religioasa expusa de guru hindusi in scripturile indiene vechi.

Dharma buna = Karma buna

Hinduismul accepta conceptul de reincarnare si ceea ce determina starea unei persoane in existenta urmatoare este karma care se refera la actiunile intreprinse de corp si minte. In scopul de a obtine o karma buna este important ca o persoana sa traiasca in conformitate cu dharma, ceea ce este drept. Acest lucru implica responsabilitatea ca un individ sa faca ce este drept pentru sine, familie, societate si, de asemenea, pentru universul in sine. Dharma este o norma cosmica si daca cineva actioneaza impotriva acestei norme, atunci acea persoana acumuleaza karma neativa. Deci, dharma afecteaza viitorul in functie de karma aculumata. Prin urmare, calea dharmica a unei persoane intr-o viata viitoare este cea necesara, pentru a aduce la indeplinire toate rezultate karmei din trecut.

Ce anume te face "Dharmic"?

Dharma ajuta orice fiinta umana sa ajunga la Dumnezeu, iar Adharma este ceea ce impiedica o persoana sa ajunga la Dumnezeu. Viata pe o cale dharmica detine patru aspecte si anume: austeritatea, puritatea, compasiunea, si veridicitatea. Pe cand viata pe o cale adharmica detine trei vicii: mandria, contactul, si intoxicatia. Esenta dharmei consta in posesia unei abilitati specifice, puterii si tariei spirituale. Puterea de a fi dharmic, de asemenea consta in combinatia unica a stralucirii spirituale si priceperii fizice.

Cele 10 reguli in Dharma

Inteleptul Manu a scris in Manusmriti cele 10 reguli esentiale pentru respectarea dharmei:
- Rabdare; Iertare; Pietate sau control de sine; Onestitate; Sfintenie; Control al simturilor; Motiv; Cunoastere sau Invatare; Veridicitate; Lipsa de Furie.
Non-violenta, adevarul, non-invidia, puritatea trupului si a mintii, si controlul simturilor sunt esenta dharmei. Prin urmare, legile dharmice guverneaza nu numai asupra individului, ci si asupra tuturor dintr-o societate.

Care este scopul Dharmei?

Scopul dharmei nu este doar acela de a atinge o uniune a sufletului cu realitatea suprema, ci aceasta sugereaza, de asemenea, un cod de conduita, care este destinat sa asigure atat bucurii lumesti cat si fericirea suprema. Practicarea dharmei ofera o experienta de pace, bucurie, tarie si liniste in interiorul unei persoane si, de asemenea, face ca viata sa curga mai lin si mai disciplinat.

 
Subiectul:   karma Categoria:   corp Data: 2011-05-24
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Condimente Ayurvedice - Turmeric
 
Condimente Ayurvedice - Turmeric Turmericul este un condiment care infuzeaza mancarurile indiene cu o culoare aurie bogata si este venerat de vindecatorii ayurvedici pentru proprietatile sale diverse si puternice de vindecare. ...
 
Sfaturi pentru jogging - cum sa respiri
 
Sfaturi pentru jogging - cum sa respiri A invata sa respiri corect in timp ce alergi, nu iti va face numai corpul eficient, dar va creste si rezistenta si va face din alergat o experienta confortabila. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>