Ce este Chi-Kung 

print
 
Ce este Chi-Kung

Chi-Kung este un sistem antic chinez de posturi, exercitii, tehnici de respiratie si meditatii. Tehnicile sale sunt concepute pentru a imbunati Chi-ul din organism.

Se presuoune ca Chi-Kung are o vechime de aproximativ 5000-7000 de ani. Acesta a fost transmis in secret intre calugari si profesori de-a lungul timpului si a supravietuit chiar si revolutiei culturale din China anilor ‘60 care a interzis multe practici traditionale. Aceste tehnici au fost aduse in Occident in anii ‘80 pentru a ajuta la prevenirea bolilor, pentru a promova vindecarea de sine si pentru a incuraja longevitatea. Astazi milioane de oameni practica Chi-Kung la nivel mondial. Chi-Kung te incurajeaza sa gasesti ceea ce functioneaza mai bine pentru sistemul tau.

Artele martiale au fost puternic influentate de Chi Kung, multe dintre acestea avand radacinile in acest tip de terapie. Presopunctura si acupunctura folosesc aceleasi puncte meridiane pe care chi-kung le curata si le stimuleaza. Chi-ul reprezinta energia esentiala care creeaza viata. Chi-ul se regaseste in aer, in alimente si in lumina soarelui. In corp, CHI-ul este forta invizibila care sustine viata.

Cuvantul „kung" inseamna miscare, iar chi kung inseamna a misca energii, a lucra cu energia vietii. Miscarile corpului sunt concepute pentru a stimula fluxul acestei energii in corp. Acest flux trezeste procesele de auto-vindecare. Atunci cand acest flux semnificativ de energie este blocat sau perturbat rezultatul este durerea sau boala. Practicat cu consecventa ajuta la cresterea fluxului de energie si ofera vitalitate si longevitate. Exercitiile sunt accesibile tuturor, tineri sau batrani.

Beneficiile Chi-Kung

Chi-Kung poate fi folosit ca o rutina zilnica pentru a creste starea generala de sanatate si bunastarea, precum si pentru prevenirea bolilor si prelungirea vietii. Acesta poate fi folosit pentru a creste nivelul de energie si a reduce stresul. Chi-Kung creeaza echilibru, creste energia corpului si dezvolta sanatatea, taria si bunastarea. Chi-Kung-ul utilizeaza functii naturale ale corpului pentru a elibera stresul, dezvolta coordonarea, flexibilitatea si rezistenta, iar toate acestea atrag dupa sine vindecarea problemelor articulare cronice. Ideea principala in Chi-Kung este exercitiul dezvoltarii si stocarii energiei vitale (Chi). In China, Chi-Kung este utilizat in impreuna cu alte tratamente medicale pentru a ajuta in procesul de vindecare a mai multor afectiuni cronice, inclusiv astm, alergii, cancer, dureri de cap, boli psihice, depresie si boli de inima.

Practicarea Chi-Kung

Chi-Kung consta in posturi, miscari, tehnici de respiratie si exercitii mentale. Posturile pot implica statul in picioare, asezat, sau culcat. Posturile si miscarile sunt destinate consolidarii, intinderii si tonificarii corpului pentru a imbunatati fluxul de energie. Exercitiile Chi-Kung sunt cumulative. Pe masura ce practici mai mult, efectele practicii vor creste. Odata cu practicarea Chi-Kung, corpul tau va deveni relaxat si mai puternic, sanatatea ta se va imbunatati iar spiritul va creste.

 
Subiectul:   tai-chi, qi gong, chi kung Categoria:   corp Data: 2011-11-28
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Sanatatea si activitatea fizica
 
Sanatatea si activitatea fizica Activitatea fizica nu trebuie sa fie extenuanta pentru a obtine o imbunatatire a starii de sanatate. Femei si barbati de toate varstele se bucura de astfel de rezultate in urma efectuarii unei cantitati moderate de exercitii fizice. Aceleasi rezultate pot fi obtinute in sesiuni mai lungi de activitati mai putin intense de exemplu, puteti obtine aceleasi rezultate dupa 30 de minute de mers pe jos, ca si cind ati fi fa ...
 
Tai Chi Chuan
 
Tai Chi Chuan Tai Chi este o straveche arta martiala chineza practicata cu muschii cit mai relaxati. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>