Beneficiile Reflexologiei 

print
 
Beneficiile Reflexologiei

Tehnicile reflexologiei constau in aplicarea unei presiuni fizice pe maini si pe picioare. Acest lucru se realizeaza prin utilizarea degetelor si/sau a diverselor tipuri de miscari ale mainilor. Este recomandat ca acest lucru sa fie efectat fara utilizarea de suplimente, cum ar fi uleiuri, lotiuni sau creme.

De-a lungul istoriei s-a dovedit ca aceste tehnici pot determina o schimbare specifica in mintea si corpul unei persoane, atunci cand sunt utilizate aceste aplicatii speciale. Beneficiile reflexologiei pot fi fiziologice si psihologice:

Beneficii fiziologice ale reflexologiei:

Cand vine vorba de fiziologie, unul dintre beneficiile reflexologiei este faptul ca aceste tehnici pot creste eficienta a ceea ce se numeste "baroreceptor de reflex" in corp. Acest reflex din corp are mai multe roluri si responsabilitati. In primul rand, este una dintre componentele principale ale corpului uman. De exemplu, acesta este unul dintre elementele principale ale homeostaziei naturale sau a echilibrului corpului. Reglementarea tensiunii arteriale si a altor zone similare este marita atunci cand baroreceptorul de reflex din corp este activat prin aplicarea reflexologiei.

Persoanele care sufera de pe urma efectelor fluxului neregulat de sange in corp si alte complicatii, au putut beneficia in moduri extraordinare atunci cand au apelat la reflexologie. Eficacitatea in fluxul de sange este necesara pentru organele din corp, care trebuie sa primeasca nutrientii necesari pentru o buna functionare, o intretinere a celulelor sanatoase, precum si o crestere a puterii naturale si a capacitatii sistemului imunitar de a lupta impotriva agentilor infectiosi, si a complicatiilor la care este expus organismul.

Beneficii psihologice ale reflexologiei:

Reflexologia poate ajuta in remedierea tulburarilor somnului cum ar fi insomnia, prin inducerea unei stari de relaxare a individului, care ii va permite acestuia sa depaseasca complicatiile asociate cu aceasta boala. Persoanele care sufera de nivele extreme de oboseala, cum ar fi cele care sunt prezente in cazul sindromului oboselii cronice, fibromialgie si lupus pot beneficia de aceasta tehnica, in sensul ca reflexologia poate ajuta organismul sa depaseasca sentimentele de oboseala, si sa se odihneasca numai atunci cand este necesar pentru functionarea sanatoasa a mintii si a corpului.

De asemenea, persoanele care sunt stresate, sufera de anxietate, sau au complicatii asociate cu depresia pot beneficia de tehnicile de relaxare care decurg din terapia prin reflexologie.

Beneficiile fiziologice ale cresterii fluxului de sange, optimizarii nivelului de oxigen in organism si sentimentele linistitoare asociate cu aplicarea acestei proceduri, sunt benefice pentru cei care se confrunta cu perturbari mentale si complicatii, cum ar fi anxietatea, depresia si alte conditii similare.

Reflexologia include o serie de beneficii, iar aceasta este o metoda alternativa foarte buna, de crestere a eficacitatii de ansamblu a mintii, precum si a corpului. Este un mijloc atractiv datorita proprietatilor sale de optimizare a starii de sanatate, fara utilizarea medicamentelor chimice sau a unor proceduri costisitoare pentru mentinerea sanatatii.

 
Subiectul:   reflexologie Categoria:   corp Data: 2011-05-28
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Recomandari alimentare pentru echilibrul Vata
 
Recomandari alimentare pentru echilibrul Vata Textele ayurvedice recomanda principiul contrariilor pentru reducerea nivelului unei doshe care a devenit agravata. Deoarece caracteristicile Vata includ uscaciune, raceala, rugozitate, luminozitate si continua miscare, calitatile care sunt opuse acestora in dieta si in stil de viata, ajuta la restabilirea echilibrului doshei Vata. ...
 
Posturi Yoga - Janu Shirshasana
 
Posturi Yoga - Janu Shirshasana Termenul Janu Shirshasana este derivat din cuvintele sansrite "Janu", care inseamna genunchi, si "Shirash" care inseamna cap. Asa cum sugereaza si numele, aceasta asana se concentreaza pe aceste doua parti ale corpului. In timp ce se efectueaza postura Janu Shirshasana, unul dintre picioare este indoit, in timp ce celalalt picior este intins in fata. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>