Beneficiile majore ale hipnozei 

print
 
Beneficiile majore ale hipnozei

Hipnoza este o stare mentala in care este indusa o persoana de catre o alta persoana, pentru a face ceea ce i se sugereaza. Aceasta este o procedura cunoscuta, care poate fi facuta de catre un hipnotizator sau de catre subiectii in sine. Exista mai multe tipuri de hipnoza, dar cele mai importante sunt: hipnoza traditionala, hipnoza ericksoniana si hipnoza NLP. Aceste trei tipuri de hipnoza pot fi diferite in unele aspecte, dar au acelasi scop, si anume oferirea de beneficii unei persoane.

Hipnoza poate sa fie un instrument valoros pentru vindecarea bolilor, reducerea stresului si pentru prevenirea altor probleme de sanatate. Cu toate acestea, hipnoza are beneficii majore despre care oamenii trebuie sa invete si de pe urma carora sa profite. Iata o lista de beneficii majore pe care le ofera hipnoza:

1. Hipnoza este un instrument puternic pentru a pierde in greutate. Aceasta poate ajuta  o persoana sa piarda in greutate, prin primirea unor sugestii pentru noi obiceiuri sanatoase pe care sa le urmeze. Aceste obiceiuri sanatoase te pot ajuta sa gandesti pozitiv la pierderea in greutate si mentinerea unui stil de viata sanatos.


2. Hipnoza poate fi folosita pentru gestionarea stresului. Aceasta poate ajuta organismul sa se relaxeze si sa elibereze mintea de probleme si ganduri negative. Acest tip de tratament poate fi facut de un hipnotizator sau de catre persoana insusi, si anume prin auto-hipnoza. Sugestiile oferita de un hipnotizator il pot ajuta sa se elibereze de anxietate, sa isi imbunatateasca starea de spirit si sa se simta mai confortabil si relaxat.


3. Hipnoza poate ajuta la tratarea fobiilor si a astmului. Aceasta poate fi utilizata in tratarea fobiilor, deoarece pacientii cu aceasta predispozitie sunt mai usor influentati de sugestii si pot interpreta pozitiv recomandarile oferite de hipnoza.


4. Hipnoza poate ajuta o persoana sa se lase de fumat. Studiile indica faptul ca hipnoza poate a ajuta o persoana sa scape incet de obiceiul de a fuma. Prin hipnoza, o persoana devine mai inclinata sa primeasca si sa faca sugestiile date de hipnotizator. In functie de trasaturile unice ale fiecarei persoane, este posibil ca la unii sa functioneze hipnoza pe cand la altii nu.


5. Motivul pentru care hipnoterapia si NLP sunt atat de populare in tratarea fobiilor este pentru ca fobiile se afla in partea inconstienta a mintii noastre. Daca suferi de o fobie, probabil ca esti constient de natura sa irationala, dar iti este imposibil sa folosesti mintea constienta pentru a o depasi. 

Hipnoza poate fi de mare ajutor pentru toata lumea, atata timp cat aceasta este folosita in scopul de a te imbunatati  si de a-i ajuta pe altii.

 
Subiectul:   hipnoza Categoria:   minte si emotii Data: 2012-02-14
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Comunicarea non-verbala si importanta ei in viata sociala
 
Comunicarea non-verbala si importanta ei in viata sociala Importanta comunicarii non-verbale a fost demonstrată in 1967 de catre Albert Mehrabian. In urma unui studiu, acesta a ajuns la concluzia ca numai 5% din mesaj este transmis prin comunicare verbala in timp ce 38% este transmis pe cale vocala si 55% prin limbajul corpului. Mesajele comunicarii non-verbale sunt transmise prin mimică, privire, gestica si prin elementele de paralimbaj. ...
 
Puterea perseverentei
 
Puterea perseverentei Napoleon Hill a fost un om pe care l-a caracterizat perseverenta si care a stiut ca doar aceasta ii poate aduce succesul. Intr-una din cartile sale i-a dedicat un capitol intreg. Napoleon sustinea ca desi cuvantul "perseverenta" nu este unul eroic, el delimiteaza de fapt oamenii care reusesc sa-si atinga idealurile in viata de cei care nu reusesc sa o faca niciodata. Perseverenta este "intaritorul" caracterului uman ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>