Beneficiile generale ale Meloterapiei 

print
 
Beneficiile generale ale Meloterapiei

Armonia sunetelor poate face minuni cu noi iar acest lucru a fost demonstrat in urma unor studii care au fost facute in timp. A fost descoperit faptul ca muzica poate provoca stari generale bune, facand trecerea de la o stare de frustrare la una de incredere in viata.

In functie de conditia sau problema de sanatate, varsta, sexul, pregatirea intelectuala, personalitatea si stilul de viata, muzica este aleasa diferit de la persoana la persoana, pentru a oferi beneficii maxime si rezultatele dorite. Fiecare  suferinta a corpului este produsa de anumite lipsuri din corpul nostru, care creaza o vibratie opusa. De aceea, oamenii de stiinta au demonstrat ca anumite note muzicale sunt de ajuns pentru a provoca anumite vibratii si pentru a readuce echilibrul in organismul nostru.

Beneficiile generale ale meloterapiei:

Pulsul, tensiunea, sensibilitatea la durere, toate acestea sunt influentate de ritm si anumite unde. Atunci cand esti relaxat, pulsul se reduce. Insa daca esti ranit, speriat sau stresat, bataile cardiace raman blocate pe o anumita frecventa. Prin diferite teste, medicii au discoperit ca nivelul de stres, cortizolul si adrenalina pot fi reduse cu pana la 20% doar ascultand muzica romantica sau cerebrala.

S-a constatat ca acest tip de terapie ajuta femeile sa suporte mai bine durerile nasterii. De asemenea, pacientii care asculta  muzica inainte de operatie au nevoie cu aproximativ 50% mai putine sedative.

Iata cateva exemple concrete din ce anume poate face meloterapia pentru tine:

- Dupa cateva cercetari, oamenii de stiinta au demonstrat ca meloterapia... calmeaza durerea. Favorizeaza scaderea perceptiei durerii si cresterea tolerantei acesteia.

- Amelioreaza calitatea vietii oamenilor cu probleme de schizofrenie. Meloterapia amelioreaza starea de spirit, sanatatea mintala si functia sociala a personelor schizofrenice. Izolarea sociala scade si capacitatea de a comunica cu altii creste.

- Amelioreaza starea de spirit. Pacientii internati in spitale, se simt mai bine dupa ce asculta muzica.

- Amelioreaza performantele fizice. Meloterapia asociata cu exercitiile fizice poate reduce senzatiile de dificultate si poate creste toleranta la efort.

- Favorizeaza o calitate mai buna a somnului. Efectele calmante ale muzicii au fost testate pe toate categoriile de varsta. In consecinta, unele rezultate clinice obtinute de la persoanele in varsta, arata ca meloterapia faciliteaza somnul, poate reduce numarul de treziri, amelioreaza calitatea somnului si creste durata acestuia.

- Contribuie la dezvoltarea copiilor si amelioreaza ingrijirea acordata copiilor nou nascuti. Meloterapia are un loc din ce in ce mai important in grija acordata sugarilor si a copiilor cu nevoi speciale. Aceasta poate stimula dezvoltarea limbajului.

- Reduce unele simptome de autism. Aceste beneficii constau intr-o intelegere mai buna a vocabularului si cresterea atentiei si actelor de comunicare.

- Meloterapia poate reduce si unele simptome de tristete.

 
Subiectul:   meloterapie Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-09
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Feng Shui - Ba-Gua - Zona 5, noroc si recunostinta
 
Feng Shui - Ba-Gua - Zona 5, noroc si recunostinta Ca orice altceva in Univers, intamplarile din viata noastra se supun legii cauzei si a efectului. Cu toate acestea, din pricina complexitatii lumii in care traim, este dificil sa prevedem efectele pe care le generam printr-o actiune pe care o facem in prezent. Astfel, ne intoarcem iar la ideile de "noroc" sau "sansa", ca un fel de explicatie pentru evenimentele nepravazute. ...
 
Natura Karmei
 
Natura Karmei Karma este o lege in sine, care opereaza in domeniul sau propriu, fara interventia unui factor extern si independent de conducere. Fericirea si suferinta, care sunt parti comune ale umanitatii, sunt efectele inevitabile ale cauzelor. Din punct de vedere budist, acestea nu sunt recompense si pedepse exercitate de o putere supranaturala, sau hotarari omnisciente asupra unui suflet care a facut rau sau bine. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>