Autodisciplina - reteta unor obiective atinse 

print
 
Autodisciplina - reteta unor obiective atinse

"Disciplina este puntea intre teluri si realizari." - Jim Rohn

Majoritatea liderilor lumii au o rigoare care ii ajuta sa isi atinga scopurile. Cum reusesc ei in tot ceea ce fac? Cine ii ajuta? Cine le impune sa actioneze intr-un anumit mod? Cum de au succes in tot ceea ce fac? Cum de nu dau gres?

Autodisciplina este raspunsul. Rezultat al dezvoltarii personale, autodisciplina este cea care ne ajuta sa reusim intr-un anumit domeniu. Insa autodisciplina fara perseverenta si ambitie nu poate face mare lucru. Oamenii care activeaza in armata invata acolo ca fara disciplina, perseverenta sau ambitie, razboiul nu poate fi castigat.

Ceea ce ii deosebeste pe unii oameni de succes de cei care dau gres intotdeauna este insasi autodisciplina. Oamenii de succes stiu ca rezultatele nu pot aparea imediat, de aceea, persevereaza pentru a ajunge la ele. Oamenii care dau intotdeauna gres sunt acei oameni care nu vad decat castigul imediat, indiferent despre ce ar fi vorba, oamenii care nu au rabdare, carora asteptarea li se pare o corvoada si care nu pun munca si ambitia personala in joc pentru a-si atinge scopurile.

Autodisciplina inseamna asumarea unui stil de munca si de viata care implica rigurozitate, renuntarea la lucrurile care impiedica atingerea unor scopuri si multa munca. Pentru a trece de la un mod de viata si de lucru haotic la disciplina e nevoie de timp si de determinare.

Exista cateva modalitati prin care te poti educa pentru a deveni autodisciplinat:

1. Fii motivat!
Gaseste-ti motivatia care sa te faca sa iti doresti o schimbare, care sa te determine sa ramai vertical atunci cand iti trece prin gand ca duci o lupta zadarnica. Cu cat iti stabilesti mai repede o motivatie care sa iti dea forta de a persevera si de a iti atinge scopurile, cu atat mai repede iti vei duce planul la bun sfarsit. Asa cum iti stabilesti scopuri pe termen scurt si pe termen lung, poti proceda si cu motivatiile.

2. Gasestei cele mai demne modele de urmat
Cu cat ne inspiram mai mult din lucrurile bune pe care unii le-au facut in drumul lor spre succes, cu atat suntem mai predispusi spre reusita. A urma o cale batatorita ne va duce intr-un loc in care altii au mai fost inainte. O cale pe care nu a explorat-o inca nimeni are atat sanse de reusita, cat si de esec.

3. Formeaza-ti o rutina
Stabileste un program, o strategie, un plan. Rutina te ajuta sa te obisnuiesti cu un anumit lucru, program, sau tip de activitate.

4. Ofera-ti recompense
De fiecare data cand reusesti sa obtii ceea ce ti-ai propus, ofera-ti o recompensa. Evita sa iti oferi orice fel de recompensa atunci cand nu ai atins ceea ce ti-ai propus. Aceasta metoda nu este destinata numai recompensarii castigatorilor la jocurile olimpice, ci si tie. Propune-ti sa iti oferi ceva, nu neaparat obiecte de valoare, ori de cate ori iti vei duce scopurile la bun sfarsit.

5. Nu iti stabili prea multe scopuri deodata
Risti sa te apuci de foarte multe lucruri si sa nu realizezi nici macar unul dintre ele asa cum trebuie. Concentreaza-ti atentia pe rand asupra cate unui scop si rezultatele vor fi cu siguranta multumitoare!

Autodisciplina este una dintre formele prin care iti veti atinge obiectivele cu foarte multa usurinta. Concentrandu-te asupra unui scop, avand focus, iti vei face cel mai mare bine: iti vei directiona toate fortele de care dispui intr-o singura directie si vei cladi incet dar sigur calea spre succes.

 
Subiectul:   disciplina, perseverenta Categoria:   minte si emotii Data: 2011-03-26
 
Autor:          alexandra

"Dezvoltarea personala este o arta. Este arta de a te desavarsi pe tine insuti ca propria creatie. Imi place sa scriu si sa impartasesc din gandurile mele celor care au nevoie de ele. Geniul exista pentru a fi daruit. Fac acest lucru prin ceea ce scriu, sa daruiesc o particica din mine in fiecare articol."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

7 obiceiuri ale increderii in sine
 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile ...
 
9 principii ale schimbarii
 
9 principii ale schimbarii Schimbarile intervenite in viata noastra pot adesea sa ne faca sa fim confuzi si sa renuntam sa modificam lucrurile care nu sunt asa cum ar trebui, prin intermediul fricii. Teama de necunoscut sau lipsa lucrurilor pe care ar trebui sa le cunoastem atunci cand vrem sa schimbam ceva in viata noastra ne pot face sa renuntam si sa ne complacem intr-o situatie pe care nu ar trebui sa o acceptam. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>