Atasamentul emotional fata de obiecte sau cum sa ne facem curatenie in viata 

print
 
Atasamentul emotional fata de obiecte sau cum sa ne facem curatenie in viata

De-a lungul vietii adunam din calatoriile noastre obiecte care mai tarziu se transforma in amintiri. Suveniruri, covoare, carti, bibelouri, obiecte decorative, toate cu scopul de a ne aduce aminte de un anumit loc in care am ajuns sau de o anumita persoana.

Atribuim valoare sentimentala obiectelor si astfel ajungem sa inmagazinam o aglomeratie de obiecte in casele si birourile noastre. Fara sa ne dam seama de asta, dezordinea din casa noastra incepe sa se transforme intr-o obisnuinta. Ne vine greu sa aruncam un obiect, oricat de mic sau de neinsemnat ar fi. Pentru noi are valoare sentimentala si nu putem renunta la el.

Dar ce ne facem atunci cand spatiul devine insuficient? Cand simtim ca nu mai putem respira intr-o camera ticsita de obiecte incarcate intr-adevar de amintiri, dar care nu fac altceva decat sa aglomereze spatiul in care locuim?

O solutie exista intotdeauna. Aceea de a face curatenie in viata noastra si in spatiul in care locuim, si de a restaura ordinea. Poate fi o sarcina dificila pentru ca atasandu-ne foarte mult de obiectele pe care le-am cules din diverse colturi ale lumii nu putem renunta cu usurinta la ele. Feng Shui ne ajuta cu o sumedenie de sfaturi in aceasta privinta.

Cum putem incepe sa scapam incet, incet de gunoiul in care s-au transformat amintirile noastre? Putem face cate un pas in aceasta directie. Este greu sa renunti la lucrurile tale, chiar si atunci cand nu mai ai unde sa le depozitezi.

Primul pas este sa ne decidem cu ce parte a casei sa incepem. O data facut acest pas, urmatorul este acela de a face fotografii si de a descrie obiectele pe care vrem sa le aruncam. O imagine sugestiva intotdeauna ne va aminti de persoanele dragi, dar si de locurile in care am fost sau obiectele care au insemnatate spirituala.

Pentru a completa fotografia, putem intotdeauna sa mentionam in scris persoana de la care am primit cadoul respectiv si ce inseamna el. De exemplu: “Aceasta minunata vaza de portelan mi-a fost daruita de Maria in anul 2003 la cea de-a treia aniversare a casatoriei mele”.

E mai simplu asa decat sa strangem o multime de obiecte in jurul nostru care sa ne rapeasca pana si aerul din casa. Tendinta noastra este de a pastra lucruri pe care nici macar nu le mai folosim. Cat timp a trecut de cand ati folosit ultima data jocul de Monopoly? Sau mastile de fata expirate pe care le-ati cumparat in numar de trei cu gandul sa va ajunga mai mult timp?

Cu siguranta niciodata din moment ce ele au expirat si ati si uitat ca exista. A face curatenie in casa inseamna a scapa de lucrurile inutile precum cele expirate, cele pe care nu le-ati mai folosit de foarte mult timp, de cele rupte, sparte, stricate, expirate sau de cele in dublu sau triplu exemplar.

Acest proces nu este unul simplu. Este unul care ne trezeste alte amintiri pe masura ce descoperim alte cutii cu lucruri de care am uitat complet sau pe masura ce ne decidem ce sa aruncam. Parca am pastra serviciul de ceai de la sotul nostru doar pentru ca a fost primul pe care ni l-a daruit desi dupa el au mai urmat inca vreo 3.

Nu este usor, insa putem renunta la toate obiectele inutile, dar putem intotdeauna pastra amintirile frumoase legate de ele. Putem incepe chiar acum, spatiul liber care se va crea va aduce dupa sine noi si noi experiente!

 
Subiectul:   atasament, adictie Categoria:   eco-planeta noastra Data: 2011-03-26
 
Autor:          alexandra

"Dezvoltarea personala este o arta. Este arta de a te desavarsi pe tine insuti ca propria creatie. Imi place sa scriu si sa impartasesc din gandurile mele celor care au nevoie de ele. Geniul exista pentru a fi daruit. Fac acest lucru prin ceea ce scriu, sa daruiesc o particica din mine in fiecare articol."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Tipuri de cristale si proprietatile lor
 
Tipuri de cristale si proprietatile lor Exista multe lucruri fascinante pe Pamant. Florile fascineaza prin multitudinea de culori si miresme, oceanele fascineaza prin vastitatea lor, oamenii fascineaza prin creativitatea lor, animalele fascineaza prin comportamentul lor, iar cristalele fascineaza prin vibratia lor si energia ce o emana. Iar aceasta energie este raspandita in tot universul. ...
 
Cristalele si utilitatea lor in viata oamenilor
 
Cristalele si utilitatea lor in viata oamenilor Experienta a demonstrat ca tratamentul cu ajutorul cristalelor (sau cristaloterapia) este cel mai eficient si ajuta la purificarea aurei si indepartarea traumelor imprimate pe aceasta. In urma acestui tratament se pot obtine urmatoarele efecte: relaxare, dezvoltare spirituala, cunoastere de sine, realizarea unui echilibru intre minte, trup si suflet, cresterea capacitatii de concentrare etc. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>