Arte martiale de origine coreeana - Hapkido 

print
 
Arte martiale de origine coreeana - Hapkido

Hapkido este o disciplina de coordonare, o modalitate de consolidare a mintii si a corpului, de a contopi puterile fizice si mentale ale unui individ, astfel incat acesta sa devina o fiinta umana mai integrata.

Semnificatia Hapkido

Termenul Hapkido inseamna de fapt, metoda sau calea(DO) pentru coordonarea armoniei(HAP) a energiei mentale sau a spiritului (KI). Orice persoana trebuie sa incerce intotdeauna sa evite violenta, dar daca cineva te ataca sau incearca sa te raneasca fizic in orice mod, atunci nu iti ramane decat sa te aperi.

Arta martiala Hapkido este cladita pe trei principii de baza foarte importante.

1. Principiul cercului. Toate miscarile sunt rotunde. Luptatorul Hapkido se misca de parca ar fi in interiorul unei mingi. Fortele de influenta sunt redirectionate din exterior si neutralizate la suprafata "mingii".

2. Principiul raului. Precum un rau, care se adapteaza extrem de flexibil peisajului si cu toate acestea in momentul in care acumularea de energie dezvolta o putere enorma, Hapkidoka reactioneaza sensibil la adversarul sau, in scopul de a permite Pent-Up (KI) sa curga in adversar in acel moment crucial.

3. Principiul de influenta. Prin miscari fulger, care pot fi observate cu greu, agresorul este obligat sa reflecte contramasuri, care sunt apoi folosite intr-o tehnica ulterioara.

Hapkido - un stil mai usor de arta martiala

Arta coreeana de auto-aparare, Hapkido este considerata un stil de arta martiala mai usoara, spre deosebire de stilurile "puternice" care practica folosirea fortei impotriva fortei, facand rezultatul o chestiune simpla de dimensiune si putere. Practicantul Hapkido diversifica sau suprima fluxul unui atacator de energie pasnica, iar aceasta diversiune ii permite sa utilizeze puterea atacatorului impotriva acestuia, ducand astfel la infrangerea lui. Prin folosirea presiunii asupra anumitor articulatii scheletice si puncte de presiune, este nevoie de foarte putina putere pentru a invinge un adversar.

Hapkido nu doar redirectioneaza atacul, dar il si intoarce impotriva atacatorului, si urmeaza anumite tehnici ofensive care pot controla violenta sau sa il faca incapabil de actiuni antagoniste suplimentare. Practicantul Hapkido este in control complet al confruntarii, dezamorsand agresiunea fara a provoca daune necontrolate, asa cum se intampla in mai multe stiluri mai "puternice".

Hapkido prevede conditionari fizice complete care imbunatatesc echilibrul, postura, flexibilitatea, tonusul muscular, rapiditatea, puterea articulatiilor si, cel mai important, increderea prin disciplina fizica, si mentala.

Scopul imediat al Hapkido este desigur, bunastarea celui care o practica. Aceasta arta ajuta nu numai la amplificarea competentelor de auto-aparare, dar, mai important devine focalizarea pe dezvoltarea caracterului unui individ. O personalitate poate fi bine rotunjita numai in cazul in care spiritul este corect. Sursa si recompensa in Hapkido consta in loialitate, curtoazie, modestie, respect, dedicare si generozitate.

 
Subiectul:   arte martiale Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-14
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Tipuri de yoga - Jnana Yoga
 
Tipuri de yoga - Jnana Yoga In cadrul celor noua stiluri principale de Yoga din India exista o disciplina contemplativa, care ne cere sa intampinam viata fara atasament personal. Aceasta forma de Yoga este cunoscuta sub numele de "Jnana". ...
 
Numerologia chineza
 
Numerologia chineza Originile numerologiei nu sunt cunoscute cu exactitate, insa se spune ca numerologia chineza este  una dintre cele mai vechi forme de numerologie. Se spune ca originile numerologiei chineze duc pana in urma cu aproape 4000 de ani, pe malurile raului Galben. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>