Tai Chi 

print
 
Tai Chi

Tai Chi este o arta martiala mai usoara in comparatie cu omologii sai mai grei precum karate. Acesta este considerat un stil mai slab deoarece este mai putin puternic sipoate fi practicat si de persoanele in varsta.  Cu toate acestea, acest lucru este in totala contradictie cu realitatea, deoarece Tai Chi Chuan este o arta martiala holistica care foloseste energia vitala "Chi" pentru sanatate, auto-dezvoltare si auto-aparare.

Pentru a gasi puterea "usoara" a energiei interne, activitatea initiala se concentreaza pe o miscare lenta, relaxanta si lina. Acest lucru face Tai Chi adaptabil la mai multe niveluri de forma fizica si de stari de sanatate. Schimbarile constante ale centrului de greutate antreneaza echilibrul si sensibilitatea corpului, ducand astfel la inlaturarea rigiditatii in miscare in timpul practicii Tai Chi dar si in viata de zi cu zi.

Practicarea Tai Chi ajuta la cresterea absorbtiei de oxigen in organism, reducerea tensiunii arteriale, incetinirea declinului aparatului cardiovascular si la cresterea densitatii oaselor. De asemenea, aceasta creste puterea si flexibilitatea in articulatii, mai ales la nivelul genunchilor si al picioarelor. Totodata, nivelurile reduse de stres din timpul si dupa practica Tai Chi, duc la imbunatatirea sistemului imunitar si imbunatatirea starilor de spirit.

Istoria Tai Chi

Fondatorul stilului Yang a fost Yang Lu-ch'an, care a devenit profesor si modelul sau ulterior de Tai Chi Chuan a devenit cunoscut ca stilul Yang. Yang Lu-ch'an s-a evidentiat ca rezultat al faptului ca acesta a fost angajat de familia imperiala chineza pentru a preda Tai Chi Chuan batalionului de elita al paznicilor imperiali, o pozitie pe care acesta a detinut-o pana la moartea sa.

Revenind in zilele noastre, stilul Yang a devenit foarte popular in intreaga lume si forma lui Yang Ch'eng-fu este cea mai practicata de oameni. Yang Ch'eng-fu a eliminat formularul de mana Fa-jing, precum si saritul energic si alte miscari bruste.

Studiul Tai Chi

Pentru incepatori, structura unui curs ar fi constituita in mod mod normal din meditatia stand in picioare (Zhan Zhuang Chi Kung) si alte exercitii de relaxare, urmate de studiul stilului traditional Yang, stilul Tai Chi Chuan. Pentru multi oameni, acest nivel de baza se dovedeste a fi suficient de benefic pentru forma fizica si sanatatea lor, insa cei care doresc sa profite de aceasta arta martiala la un nivel mai avansat, atunci studiile includ mai multe metode care sunt mai complexe: flotari cu o mana, conceptul yin yang, stilul Yan Tai Chi - conceptul spiral etc.

Competenta la aceste abilitati cere multa practica la un nivel cu totul nou ca arta martiala. Studiul pentru a valorifica si a utiliza energia vitala impotriva un agresor pot fi mult mai puternice decat cele evidentiate, insa cu o utilizare a puterii fizice externe a bratelor si picioarelor mai limitata. Pentru a te apara, Tai Chi te invata sa iti armonizezi puterea interioara cu greutatea corporala, deoarece doar astfel poti obtine forta necesara.

 
Subiectul:   arte martiale Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-09
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Maestrii Huna
 
Maestrii Huna Conform dictionarului, Kahuna este definit a fi un preot, vrajitor, magician, ministru, sau un expert intr-o profesie anume. In cele mai vechi timpuri acest termen insemna un grup de experti, in fiecare comunitate locala polineziana, care erau recunoscuti ca maestri in domeniile lor specifice. Acestia invatau membrii alesi din generatia urmatoare despre ritualurile lor secrete si tehnicile ceremoniilor, si de asemene ...
 
Beneficiile Reiki
 
Beneficiile Reiki Reiki este o forma de vindecare japoneza care a devenit foarte cunoscuta in intreaga lume. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>