Kempo 

print
 
Kempo

Kempo este un stil interesant de arte martiale, in sensul ca arata modul in care culturile pot fuziona si beneficia de invatare una de la alta. Kempo este o forma japoneza de arte martiale. Cu toate acestea, originile sale sunt legate de China si inca mai are influente foarte puternice din sistemele chinezesti.

Numele Kempo este scris uneori si Kenpo, si este derivat din pronuntia japoneza a caracterului chinez "chuan" si "fa". Literalmente acest cuvant se traduce "metoda de pumn/mana". Aceasta traducere pare a fi foarte aproapiata de ceea ce in chineza inseamna "karate-te-do", care ar fi aparut ca un mijloc de a crea un pod de limbaj intre cele doua tari.

Nu este neobisnuit ca un artist Kempo sa foloseasca atat tehnicile traditionale japoneze cat si chineze. Diferenta consta in faptul ca, din cauza influentei chineze, japonezii tind sa sublinieze mai multa fluiditate fata de majoritatea stilurilor japoneze.

Pentru acelasi motiv pentru care multe alte stiluri sunt denumite ca fiind "karate", Kempo a fost mult timp strans legat sub termenul general de "karate". Cu toate acestea, recunoasterea acestuia ca un stil diferit de celelalte arte martiale este in curs de dezvoltare rapida. Arta martiala Kempo este cunoscuta pentru atacurile aproape explozive si cu raza mica de actiune, care se desfasoara uneori atat de repede incat adversarul abia poate vedea.

Kempo include o varietate de arte martiale. Unele dintre cele mai cunoscute sisteme sunt: Shaolin Kenpo, Koshu-ryu, Kara-Ho Kempo chinezesc, si Ed Parker Kenpo Karate america. Kempo are este reprezentat destul de bine in Hawaii, originea de baza pentru multe dintre sistemele sub care Kempo exista astazi si in Statele Unite ale Americii. De-a lungul fiecarei istorii ale diferitelor grupuri, exista semne puternice a fuzionarii continue a celor doua influente, cea chineza si cea japoneza.

Iata cateva reguli de baza de auto-aparare care se practica in timpul cursurilor de Kempo:

- Ascultarea sau acordarea atentiei
- Senzatie/simt
- Auto-constientizare
- Mentinerea ochilor deschisi/a observa
- Constientizarea imprejurimilor si a oamenilor
- Atragerea atentiei in caz de atac
- Mentinerea unei bariere fata de atacator
- Controlul partii de mijloc si a mainilor atacatorului
- Folosirea celei mai puternice forte impotriva celui mai slab punct al tintei

Tehnicile Kempo

Tehnicile Kempo sunt complet bazate pe miscarile rapide ale corpului. Un artist nu foloseste nici o arma, doar corpul sau intr-o succesiune rapida de miscari care cu siguranta copleseste adversarul. Lovituri cu picioarele si mainile formeaza baza tehnicilor moderne din Kempo. In afara de asta, Kempo subliniaza si blocarea, aruncarea si lovirea cu pumnul. Practic, aceste tehnici sunt un grup de miscari ale corpului aranjate intr-o secventa de pre-planificare pentru a ilustra o aparare posibila pentru un scenariu dat.

Printre oamenii faimosi care au studiat arta martiala Kempo se afla si celebrul Elvis Presley. Acesta a devenit familiarizat cu Ed Parker prin anul 1960 si a legat cu acesta din urma o prietenie care a durat pe parcursul intreagii sale vieti.

 
Subiectul:   acceptare Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-11
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Chakra inimii
 
Chakra inimii Chakra inimii (anahata) este centrul energetic prin care se emana si se primesc sentimente de iubire. Aceasta mai este asociata si cu alte emotii precum compasiunea, fericirea, intelegerea, bucuria, sinceritatea si generozitatea. Prin chakra inimii noi ne conectam cu persoanele pe care le iubim, stabilind niste legaturi care sunt dificil de rupt. ...
 
Alimentatia sanatoasa - idei preconcepute
 
Alimentatia sanatoasa - idei preconcepute Unii oameni sustin ca alimentatia sanatoasa si dieta sunt acelasi lucru. O alimentatie sanatoasa este inteleasa gresit si multi oameni au dobandit unele idei preconcepute despre o alimentatia sanatoasa si ceea ce presupune ea de fapt. O dieta si o alimentatie sanatoasa sunt doua lucruri foarte diferite. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>