Karate 

print
 
Karate

Karate este una dintre cele mai populare arte martiale. Diferenta dintre Karate si restul artelor martiale este modul in care aceasta a fost dezvoltata. Karate s-a dezvoltat din necesitatea de baza de supravietuire a oamenilor pasnici si astfel a devenit un mod de viata. Aceasta arta martiala s-a dezvoltat in Okinawa ca modalitate de aparare a unei culturi impotriva razboinicilor inarmati.

In forma ei cea mai pura, arta martiala Karate este o arta de auto-aparare fara arme. Aceasta este formata din pumni si lovituri executate prin miscari circulare sau liniare. Combinarea acestor tehnici cu respiratie corecta si cu pozitia corpului adecvata, imitand pozitii ale animalelor, Karate devine un sistem de auto-aparare vrednic impotriva unui agresor inarmat sau neinarmat.

Radacinile acestei arte martiale se trag din China, unde Karate a devenit o arta martiala capabila sa reziste la orice provocare. Multe dintre tehnicilie si filozofiile de auto-aparare in cadrul sistemelor de lupta Okinawa se trag din forma originala de Shaolin Kung Fu. Oamenii din Okinawa au facut mici schimbari pentru a se concentra asupra puterii, care sa se concentreze pe provocarea de leziuni adversarilor care poarta armura.

Karate mentine cele noua aspecte esentiale originale aduse din China. Nu multi dintre practicantii de Karate stiu despre aceste aspecte si nici nu le practica pe toate. Cele noua aspecte din Karate sunt:

- Respiratie
- Controlul durerii
- Puncte de presiune
- Lovirea zonelor vitale
- Sufocarea
- Blocarea incheieturilor
- Aruncarea
- Apucarea
- Contorul aspectelor de mai sus

Prin formele Okinawa si antrenarea tehnicilor de baza, aceste aspecte sunt practicate si perfectionate. In cadrul formei Okinawa, cele mai multe dintre aceste tehnici sunt miscari ascunse. Unele tehnici prea periculoase pentru a fi practicate pe o alta fiinta umana, unele dintre aceste noua aspecte esentiale au fost neglijate, sau pur si simplu uitate. Majoritatea practicienilor Karate se concentreaza pe doua sau trei dintre aceste aspecte.

Unicitatea artei martiale Karate este reprezentata de loviturile puternice pe care le poate livra practicantul unui adversar. Prin nenumarate ore de formare, practicienii Karate dezvolta punctele forte fizice si psihice care par supra-umane in natura.

Un beneficiu al practicarii artei martiale Karate il reprezinta formarea unui corp extrem de puternic. Un practicant nu numai dezvolta rezistenta in corp, ci si in minte. Prin urmare, practicantul Karate se mentine tanar si sanatos.

Karate modern a evoluat intr-un amestec de mai multe arte martiale. In mod traditional au existat doar doua tipuri de lovituri, si anume lovitura cu piciorul din fata si lovitura din spate. Astazi poti gasi aproape fiecare tip de lovitura cu piciorul in Karate, care a fost influentata de Karate sport. Totusi, Karate nu a fost niciodata destinat sa fie un sport, ci numai pentru utilizarea sa in confruntari pe viata si pe moarte. Karate sport a evoluat ca o modalitate pentru practicanti sa isi testeze abilitatile.

Un aspect care trebuie inteles despre arta martiala Karate este ca tehnicile practicate si executate in mod corespunzator pot livra o putere extraordinara intr-un sistem eficient de auto-aparare pentru absolut oricine.

 
Subiectul:   arte martiale Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-11
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Principiile de baza in Hu-Na
 
Principiile de baza in Hu-Na Analizand cu atentie cuvintele scurte polineziene care alcatuiesc cuvantul Hu-Na putem intelege mai bine natura profunda a traditiei intelepciunii Huna. Cuvantul HU, in limba veche se refera la toate lucrurile masculine, pe cand NA se refera la toate lucrurile feminine. Astfel, cuvantul Huna este o expresie verbala a actului creativ primar al fuziunii polilor energetici universali intr-un ansamblu complex de viata. ...
 
Steve Jobs - Cele 12 reguli ale succesului
 
Steve Jobs - Cele 12 reguli ale succesului Steve Jobs este unul din cei mai de succes antreprenori din generatia noastra. Povestea lui de succes este legendara iar el ne prezinta si noua cele 12 reguli de succes. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>