Arte martiale de origine coreana - Tae Kwon Do 

print
 
Arte martiale de origine coreana - Tae Kwon Do

Tae Kwon Do este o arta martiala coreeana cu radacini datand in urma cu aproximativ 2000 de ani. Acesta este un sport national in Coreea, iar acum este un eveniment sportiv prezent si la Jocurile Olimpice.

Ca arta martiala, Tae Kwon Do este caracterizata nu numai prin utilizarea de blocaje si pumni, dar, de asemenea, prin accentul pus pe loviturile de picior. Tae Kwon Do utilizeaza miscari precum lovituri laterale si lovituri sarite, uneori si in imbinare cu manevre de filare si sarituri.

Termenul Tae Kwon Do este derivat din trei cuvinte coreene: Tae - care inseamna a lovi sau a distruge folosind piciorul; Kwon - inseamna a lovi cu pumnul; Do - reprezinta o metoda, cale, sau modul. Puse impreuna, aceste cuvinte formeaza esenta cuvantului Tae Kwon Do care se intelege precum "modul de a lovi cu mainile si picioarele".

Potrivit adeptilor Tae Kwon Do, filosofiile de baza ale acestei arte martiale provin dintr-o alta arta martiala antica numita Taek Kyon, care dateaza din anii 50 i.Chr. Taek Kyon, se crede ca a fost una dintre artele martiale practicate de Hwa Rand Do, o echipa de elita de tineri razboinici-nobili, care au avut un rol instrumental in unirea celor trei regate, care au format Coreea: Paekje, Silla si Koguryo. Aceste regate au fost unificate sub Silla, iar Tae Kwon Do detine astazi un cod de onoare, precum cel guvernat de catre Hwa Rand Do.

In timp ce idealurile acestei arte sunt inradacinate in trecut, tehnicile si formele moderne de lupta folosite in Tae Kwon Do sunt o evolutie studiata. Tae Kwon Do este un amalgam de arte martiale. De exemplu, in al doilea razboi mondial, multi coreeni au devenit instruiti in karate japonez, iar karate si-a gasit calea in curand in Tae Kwon Do.

Beneficiile Tae Kwon Do

1. Imbunatateste flexibilitatea.
Tae Kwon Do implica o gama larga de miscari, iar acest lucru poate ajuta la imbunatatirea flexibilitatii, care este necesara pentru efectuarea altor exercitii. Mai mult decat atat, antrenarea in arte martiale va imbunatati coordonarea ta in exercitiile practicate.

2. Sporeste concentrarea.
Spre deosebire de alte forme de exercitii, Tae Kwon Do are un aspect spiritual si mental, care ajuta la imbunatatirea concentrarii, cat si a auto-controlului. Printr-un antrenament regulat, emotiile precum furia si frica sunt controlate mai usor.

3. Reduce stresul.
Tae Kwon Do te poate ajuta sa reduci stresul din viata de zi cu zi. Doar o jumatate de ora de practica poate sa sporeasca nivelul de energie, astfel incat sa te faca sa te simti mai plin de energie si mai odihnit.

4. Creste stima de sine.
Odata ce avansezi la o alta etapa in Tae Kwon Do, sentimentul de realizare vine cu o incredere mai mare. Stima de sine este esentiala pentru adulti pentru a-si imbunatati aspectele vietii si pentru o performanta mai buna in sport.

5. Auto-aparare.
Invatarea Tae Kwon Do te va ajuta sa te descurci intr-o situatie care solicita sa te protejezi in lupta fizica. Daca vei ajunge sa stapanesti bine tehnicile din aceasta arta martiala, vei putea sa te aperi in circumstante periculoase.

 
Subiectul:   arte martiale Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-14
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Meditatia Inimii
 
Meditatia Inimii Meditatia inimii este trairea iubirii in inima. Ceea ce trebuie sa faci este sa te concentrezi pe energia inimii si sa nu te gandesti la iubire ci sa o simti. Aceasta meditatie este una dintre cele mai usoare si dinamice modalitati de a medita. ...
 
Sincronicitatea "intamplatoare"
 
Sincronicitatea Carl Jung prezinta notiunea de sincronicitate ca fiind "inlantuirea a-cauzala a doua sau mai multe fenomene psiho-fizice". O definitie buna daca nu este scoasa din sfera psihologicului. Sincronicitatea insa, privita din perspectiva relatiei noastre cu Universul precum si a relatiei cauza-efect nu este deloc a-cauzala. Este determinata de o cauza careia ii urmeaza indeaproape un efect. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>