Aplicatii ale meloterapiei in sanatate 

print
 
Aplicatii ale meloterapiei in sanatate

Cercetatori din lumea intreaga au demonstrat ca meloterapia poate avea efecte pozitive asupra mai multor probleme de sanatate.

Iata cateva exemple:

- Anxietatea dupa o interventie chirurgicala. Inainte sau dupa o interventie chirurgicala, oamenii devin stresati si nerabdatori. Meloterapia poate fi folosita ca un mijloc de a ajuta la reducerea anxietatii la pacienti, prin ascultarea muzicii in sala de operatii si in saloanele bolnavilor.

- Dezvoltarea intarziata la copii. Meloterapia este folosita pentru a ajuta copii care sufera de o varietate de probleme, de invatare sau tulburari psihologice. Multi medici sfatuiesc folosirea muzicii ca terapie pentru copii, in special in incurajarea abilitatilor de comunicare.

- Depresia la pacienti in varsta. Meloterapia s-a dovedit a fi o interventie eficienta si accesibila pentru oameni in varsta care se confrunta cu stresul, depresia sau anxietatea.

- Durere de spate. Cercetatori japonezi au demonstrat ca meloterapia este eficienta in eliberarea durerii de spate, asociata cu o postura adecvata si ca muzica joaca un rol semnificativ in gestionarea durerii in terapia paliativa.

- Relaxarea si controlarea durerii la pacientii cu cancer. Cercetatori germani au investigat influenta meloterapiei asupra inimii la pacientii cu cancer care sufera de dureri cronice. Studiul acestora a demonstrat ca muzica de tipul cantecelor de leagan, intr-un anumit interval de tempouri poate induce o sincronizare educabila a ritmului cardiac si dezvolta astfel un raspuns analgezic si de relaxare.

- Insomnie. S-a dovedit ca muzica din vremea ghetoului, tipul de "muzica acid" poate ajuta sa induca somnul. In urma unor testari, s-a aratat ca 24 din 25 oameni cu tulburari de somn si-au imbunatatit somnul dupa ce au ascultat muzica.

- Tratarea migrenelor. Cercetatori elvetieni au descoperit ca meloterapia este eficienta pentru cei care sufera de migrene. In urma unor teste s-a dovedit ca aproape jumatate dintre cei 55 de pacienti care sufera de migrene si-au imbunatatit simptomele dupa o perioada de 12 luni de tratament. Din aceasta descoperire putem trage concluzia ca meloterapia este eficienta in tratarea pacientilor care sufera de migrene si ca aceasta trebuie cercetata intr-un mod mai controlat si prospectiv.

- Gestionarea durerii. Cercetatorii japonezi au aratat ca meloterapia are un efect pozitiv asupra calmarii durerii asociate cu o postura obligatorie si ca muzica poate juca un rol destul de important in controlul durerii.

- Anxietatea la pacientii supusi la sigmoidoscopie flexibila. Anxietatea pacientului poate afecta negativ multe proceduri chirurgicale. De exemplu, in timpul procedurii de sigmoidoscopie flexibila, anxietatea pacientului poate determina terminarea prematura a interventiei chirurgicale, datorita complexitatii si duratei lungi a acestei proceduri. Muzica a fost recunoscuta prin cercetare ca o metoda sigura si eficienta de a induce relaxare pacientilor.

Pentru mai multe informatii despre beneficiile meloterapiei asupra mai multor probleme de sanatate, accesati www.internethealthlibrary.com.

 
Subiectul:   meloterapie Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-09
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Feng Shui - Ba-Gua - Zona 1 cariera, misiune, identitate
 
Feng Shui - Ba-Gua -  Zona 1 cariera, misiune, identitate In general, locurile noastre de munca ne ocupa o treime din zi, o alta treime este consumata dormind (preferabil!), iar celelalte 8 ore ramase sunt impartite in calatorii de la scoala sau locul de munca, preparand si mancand mese, curatenie, divertisment si multe alte activitati. ...
 
Beneficiile generale ale Meloterapiei
 
Beneficiile generale ale Meloterapiei Armonia sunetelor poate face minuni cu noi iar acest lucru a fost demonstrat in urma unor studii care au fost facute in timp. A fost descoperit faptul ca muzica poate provoca stari bune, facand trecerea de la o stare de frustrare la una de incredere in viata. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>