Cristalele si chakrele corpului 

print
 
Cristalele si chakrele corpului

Omul traieste intr-un camp de energie. Acel invelis energetic in care este imbracata fiinta umana se numeste aura. In functie de proprietatile acesteia, se poate spune daca fiinta umana este sanatoasa din punct de vedere energetic. Aura are in componenta sa sapte noduri energetice, cunoscute si sub numele de chakre. Prin intermediul acestor noduri energetice omul transfera energie, comunicand astfel cu mediul inconjurator.

Chakrele corpului uman

Prima chakra, sau Muladhara, are culoarea rosie si este responsabila de energia creativa. Cea de-a doua chakra, Swadistana, se afla deasupra osului pubis si are culoarea portocaliu. Aceasta este responsabila de intelegerea sentimentelor si a emotiilor. A treia chakra, Manipura, este situata in zona plexului solar si este de culoare galbena. Are o legatura directa cu organele interne cum ar fi: ficatul, stomacul, splina. A patra chakra, Anahata, este localizata in zona inimii si este de culoare verde. Ea detine un rol foarte important deoarece creaza o legatura intre chackre si asigura un echilibru.

Cea de-a cincea chakra, Vishuda, este situata la baza gatului si este de culoare albastra. Rolul acesteia este de a stoca toate informatiile referitoare la fiintele umane. A sasea chakra, Ajna, cunoscuta si sub denumirea de al treilea ochi sau al saselea simt, este situata in dreptul fruntii si are culoarea indigo. Caracteristica principala a acesteia este stapanirea de sine. Cea de-a saptea chakra, Sahasrara este situata in crestetul capului si este de culoare violet. Aceasta chakra se afla in legatura cu cortexul cerebral si creierul.

Chakrele si bolile fizice

Atunci cand functioneaza in conditii optime, chakrele asigura fluxul energetic in organism, conferind persoanelor o stare buna de sanatate. Pentru a se realiza acest lucru, chakrele trebuie sa fie deschise si echilibrate. Starile negative mentale si emotionale de lunga durata conduc la aparitia tulburarilor acestor centri energetici si au repercusiuni asupra corpului fizic.

Spre exemplu daca un individ resimte dureri asupra dintilor si a gingiilor, cel mai probabil chakra din zona gatului nu se afla in echilibru cu celelalte. Mai sunt cunoscute si urmatoarele exemple: de afectiunile asupra vederii este responsabila chakra a sasea (al treila ochi), alergiile apar datorita disfuntionaliatii optime a chakrei inimii iar de crampe sau spasme musculare este responsabila chakra sacrala s.a.

Influenta cristalelor asupra chakrelor

Atunci cand o chakra nu este deschisa suficient, nu poate functiona in conditii optime. De aceea de cele mai multe ori, pentru a corecta acest lucru sunt folosite anumite tipuri de cristale. Cum acestea au proprietatea de a conduce si transfera energie, sunt ideale in comunicarea cu chakrele. De regula sunt utilizate cristalele ce au culori similare cu cele ale chakrelor corespondente.

Astfel pentru prima chakra sunt folosite cristale precum cuartul fumuriu. Pentru cea de-a doua chakra sunt folosite pietrele de culoare rosie, cum ar fi rubinul. Chakra a treia poate fi vindecata cu ajutorul piritei. Ce-a de-a patra chakra poate fi vindecata de cuartul roz, cunoscut si ca piatra iubirii. Pentru a cincea chakra se utilizeaza topazul albastru. Pentru a sasea chakra se utilizeaza Lapis lazuli. Iar pentru cea de-a saptea chakra se utilizeaza cuartul transparent.

 
Subiectul:   cristale Categoria:   corp Data: 2011-03-29
 
Autor:          roxana b.

"...ma caracterizeaza: dorinta de a face intotdeauna ceva mai mult decat pot, incapatanarea de a nu renunta niciodata, ambitia de a lupta pentru ceea ce imi doresc, curajul de a accepta infrangerile si de a invaĊ£a din ele, optimismul permanent si admiratia pentru tot ce inseamna valoare."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Cum utilizam uleiurile esentiale?
 
Cum utilizam uleiurile esentiale? Felul in care sunt aplicate uleiurile esentiale sau aromaterapia are un mare impact asupra capacitatilor lor de vindecare. Deoarece aceste uleiuri sunt foarte concentrate, nu este recomandat sa se aplice in forma lor pura direct pe piele. ...
 
Caracteristicile Tai Chi-ului - despre vizualizari
 
Caracteristicile Tai Chi-ului - despre vizualizari Multe posturi Tai Chi au fost asociate cu "vizualizarile" pentru a te ajuta sa poti memora si imagina natura sau a caracterul acestor posturi variate. Vizualizarile sunt numai un punct de pornire pentru ca imaginatia ta si gandirea creativa sa-si ia zborul. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>