Comunicare. Cuvinte, muzica si dans 

print
 
Comunicare. Cuvinte, muzica si dans

Cand ne gandim la comunicare este cel mai probabil sa ne vina in minte ideea unei conversatii,  a  unui dialog verbal. Comunicarea se realizeaza la aproape orice nivel al unei persoane.

Comunicam prin modul in care ne imbracam, comunicam prin accesorii, prin modul in care gesticulam, prin pozitia pe care o adoptam, prin felul in care ne alegem cuvintele, prin muzica pe care o ascultam si pe care o dansam. Comunicarea nu se limiteaza doar la actul verbal, ea se regaseste in fiecare actiune pe care o inteprindem. Comunicam prin felul nostru de a fi.

Cuvintele

Cuvintele pe care le folosim intr-o conversatie reprezinta o componenta extrem de importanta in comunicare. Cuvintele sunt forma fizica pe care noi o folosim pentru a ne exprima gandurile si ideile. Ele  sunt atat de importante datorita sensului pe care noi oamenii li-l atribuim. Sunt cuvinte care au o incarcatura emotionala extrem de puternica pentru noi precum exista si cuvinte fara incarcatura emotionala, cuvinte pe care le folosim in mod obiectiv. Cu toate acestea s-a demonstrat ca aceasta forma de comunicare conteaza in proportie de 7-10% pentru interlocutor.

Muzica

Muzica este o forma de comunicare ce utilizeaza mai multe elemente cum ar fi: tonul vocii, ritmul, accentul  si este una dintre cele mai populare modalitati de comunicare. Prin muzica se comunica trairi interiore si sentimente puternice. Interpretii muzicali aleg sa transmita diferite mesaje prin versurile si muzica lor, atragand astfel admiratia fanilor. Muzica este o forta ce are capacitatea sa uneasca zeci de mii de oameni timp de cateva ore. Studiile arata ca 30-40% din comunicare se realizeaza prin intermediul muzicii.

Efectul atat de profund al unor melodii se datoreaza ancorarii puternice in sentimente. Astfel iau nastere acele trairi care pot  conduce sentimetul de fericre la o intenstitatea  maxima sau pot crea o senzatie de ura, teama, nesiguranta etc.

Muzica are o puternica influenta si asupra vietii sociale. Poate facilita crearea unui grup de oameni ce au aceleasi preferinte muzicale sau poate sa indeparteze un grup de oameni, catalogandu-i dupa preferintele muzicale: pop, rock, house, traditionala, rap etc. De cele mai multe ori, oamenii reusesc sa transmita o prima impresie rapida, in functie genul de muzica pe care o asculta.

Dansul

S-a demonstrat stiintific ca limbajul trupului conteaza in proportie de peste 50%  in procesul de comunicare. Acesta este cel mai greu de controlat, deoarece avem literalmente sute de muschi in corpul nostru ce actioneaza in afara controlului nostru. In consecinta, dansul poate fi indicatorul cel mai fiabil in procesul de comunicare. Asemeni muzicii sau cuvintelor, dansul poate sa exprime diverse sentimente cum ar fi: fericire, tristete, furie etc, insa de cele mai multe ori dansul este utilizat doar in scopul crearii unui spectacol.

Cu siguranta dansul nu ar avea o influenta atat de mare in transmiterea mesajului daca nu ar fi insotit de celelalte doua elemente: muzica si cuvintele.  Uneori acest mix de elemente poate avea un efect pe cat de hipnotic pe atat de fascinant.

 
Subiectul:   comunicare Categoria:   minte si emotii Data: 2011-03-26
 
Autor:          roxana b.

"...ma caracterizeaza: dorinta de a face intotdeauna ceva mai mult decat pot, incapatanarea de a nu renunta niciodata, ambitia de a lupta pentru ceea ce imi doresc, curajul de a accepta infrangerile si de a invaĊ£a din ele, optimismul permanent si admiratia pentru tot ce inseamna valoare."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Despre meme
 
Despre meme Meme este un concept evoluționist introdus în 1976 de biologul Richard Dawkins în cartea sa „Gena egoistă", care definește ipotetica unitate de informație culturală moștenită, utilizată și transmisă de individ. Intr-un domeniu de aplicare mai larg, memele pot fi percepute in sensul de moda, accente, tehnologie, genuri de muzica, si valori compor ...
 
Ce este compasiunea?
 
Ce este compasiunea? O definitie spune: "Compasiunea este o minte motivata de pretuirea altor fiinte vii si de dorinta de a le elibera din suferinta". Sa insemne oare compasiunea doar atat? Compasiunea nu inseamna numai a-ti parea rau pentru cineva, a plange de mila sau a compatimi. Compasiunea inseamna dorinta de a-i ajuta pe ceilalti sa treaca prin momentele grele ale vietii lor si a le da sfaturile necesare. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>