7 moduri simple de a spune "NU" 

print
 
7 moduri simple de a spune

A spune `nu` nu trebuie sa fie greu. Pina la urma, conteaza modul in care spui `nu`, mai degraba decat faptul ca o spui, lucru care afecteaza rezultatul. Inainte de toate, si tu ai prioritatile si necesitatile proprii, la fel cum toti ceilalti lumea au nevoile proprii. Spunand `nu` reflecta respectarea si valorificarea timpului si spatiului tau. A spune `nu` este privilegiul tau. Decat sa eviti totul, mai bine inveti modul corect de a spune nu.

7 moduri simple de a spune `nu`

1. `Nu ma pot angaja in acest lucru pentru ca am alte prioritati in acest moment`. Daca esti prea ocupat sa te angajezi in oferta, acest mod de a spune `nu` este aplicabil.
2. `Acum nu este un moment bun pentru ca sunt in mijlocul unui proiect. Ce zici daca ne auzim peste x timp?`. Este comun sa primesti cereri bruste de ajutor atunci cand esti in mijlocul unei actvititati. Aceasta metoda este potrivita pentru a amana cererea.
3. `Lasa-ma sa ma gandesc mai intai si am sa ma intorc la tine cu un raspuns`. Daca esti interesat, dar nu vrei sa spui `da` inca, atunci utilizeaza aceasta metoda.
4. `Mi-ar placea sa fac acest lucru, dar...`. Aceasta modalitate usoara este potrivita pentru a diminua efectul refuzului pentru cealalta parte. Este incurajator, deoarece ii permiti persoanei sa stie ca iti place ideea si ca nu este nimic in neregula cu ea.
5. `Nu sunt persoana cea mai potrivita pentru a ajuta in acest sens. De ce nu incerci cu X?`. Daca ti se cere ajutor in ceva la care nu poti contribui prea mult, nu ai resurse pentru a ajuta, fa astfel incat sa se stie ca se adreseaza persoanei nepotrivite.
6. `Acest lucru nu satisface nevoile mele de acum, dar voi tine minte ideea ta`. Daca cineva incearca sa expuna o afacere care nu este ceea ce cauti, spune-i direct ca aceasta nu satisface nevoile tale. In caz contrar, discutia se poate prelungi mai mult decat ar trebui. Aceasta ajuta ca persoana sa stie ca nu este nimic gresit cu ceea ce ofera, doar ca tu cauti altceva. In acelasi timp, prin a spune ca vei pastra ideea in minte, semnealeaza ca esti deschis pentru oportunitati viitoare.
7. `Nu, nu pot.` Acesta este cel mai simplu si direct mod de a spune nu. Construim prea multe bariere in mintea noastra pentru a spune `nu`. Aceste bariere sunt auto-create si nu sunt adevarate. Nu te gandi prea mult la faptul de a spune `nu`, ci doar spune-o direct. Te vor surprinde reactiile pe care le vei primi, care nu vor fi nici pe jumatate atit de rele pe cum te-ai fi asteptat.

 
Subiectul:   minte, ganduri Categoria:   minte si emotii Data: 2012-02-16
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Rezolutii de inceput de an - incearca o alta metoda
 
Rezolutii de inceput de an - incearca o alta metoda La inceputul fiecarui an ne propunem sa analizam unde suntem, unde am vrut sa fim, si sa ne stabilim noi obiective pentru a ne imbunatati viata. Obiectivele ar trebui sa ne ajute sa ajungem la ceea ce ne dorim in viata. Totusi, de multe ori rezolutiile noastre de inceput de an esueaza. ...
 
Elisabeth Gilbert despre creativitate si geniu
 
Elisabeth Gilbert despre  creativitate si geniu Elizabeth Gilbert, autoarea cartii "Manaca, roaga-te, iubeste" discuta despre legatura dintre geniu, creativitate si inevitabila nebunie, legatura pe care omenii o atribuie geniului inca din ultimii 500 de ani. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>