


- Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]
- Drumul catre tine insuti - M. Scott Peck [carte]
- 7 obiceiuri ale increderii in sine
- Eckhart Tolle - Un Nou Pamant [carte]
- Obiective de dezvoltare personala
- Obiective de Anul Nou
- Brian Tracy - Punctul Focal [carte]
- "The Body Image Workbook" - Thomas Cash [carte]
- Official Hugs - Martha Bolton [carte]
- Larry Crane - Cursul de abundenta [carte]



7 moduri simple de a spune "NU"

A spune `nu` nu trebuie sa fie greu. Pina la urma, conteaza modul in care spui `nu`, mai degraba decat faptul ca o spui, lucru care afecteaza rezultatul. Inainte de toate, si tu ai prioritatile si necesitatile proprii, la fel cum toti ceilalti lumea au nevoile proprii. Spunand `nu` reflecta respectarea si valorificarea timpului si spatiului tau. A spune `nu` este privilegiul tau. Decat sa eviti totul, mai bine inveti modul corect de a spune nu.
7 moduri simple de a spune `nu`
1. `Nu ma pot angaja in acest lucru pentru ca am alte prioritati in acest moment`. Daca esti prea ocupat sa te angajezi in oferta, acest mod de a spune `nu` este aplicabil.
2. `Acum nu este un moment bun pentru ca sunt in mijlocul unui proiect. Ce zici daca ne auzim peste x timp?`. Este comun sa primesti cereri bruste de ajutor atunci cand esti in mijlocul unei actvititati. Aceasta metoda este potrivita pentru a amana cererea.
3. `Lasa-ma sa ma gandesc mai intai si am sa ma intorc la tine cu un raspuns`. Daca esti interesat, dar nu vrei sa spui `da` inca, atunci utilizeaza aceasta metoda.
4. `Mi-ar placea sa fac acest lucru, dar...`. Aceasta modalitate usoara este potrivita pentru a diminua efectul refuzului pentru cealalta parte. Este incurajator, deoarece ii permiti persoanei sa stie ca iti place ideea si ca nu este nimic in neregula cu ea.
5. `Nu sunt persoana cea mai potrivita pentru a ajuta in acest sens. De ce nu incerci cu X?`. Daca ti se cere ajutor in ceva la care nu poti contribui prea mult, nu ai resurse pentru a ajuta, fa astfel incat sa se stie ca se adreseaza persoanei nepotrivite.
6. `Acest lucru nu satisface nevoile mele de acum, dar voi tine minte ideea ta`. Daca cineva incearca sa expuna o afacere care nu este ceea ce cauti, spune-i direct ca aceasta nu satisface nevoile tale. In caz contrar, discutia se poate prelungi mai mult decat ar trebui. Aceasta ajuta ca persoana sa stie ca nu este nimic gresit cu ceea ce ofera, doar ca tu cauti altceva. In acelasi timp, prin a spune ca vei pastra ideea in minte, semnealeaza ca esti deschis pentru oportunitati viitoare.
7. `Nu, nu pot.` Acesta este cel mai simplu si direct mod de a spune nu. Construim prea multe bariere in mintea noastra pentru a spune `nu`. Aceste bariere sunt auto-create si nu sunt adevarate. Nu te gandi prea mult la faptul de a spune `nu`, ci doar spune-o direct. Te vor surprinde reactiile pe care le vei primi, care nu vor fi nici pe jumatate atit de rele pe cum te-ai fi asteptat.
Subiectul: minte, ganduri | Categoria: minte si emotii | Data: 2012-02-16 |
Autor: iuliana s. |
"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."
Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.
Recomanda articolul :
Mai multe articole text»
Din aceeasi categorie


7 obiceiuri ale increderii in sine



7 obiceiuri ale increderii in sine
Introducere in reflexologie [video]
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]
![Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]](/images/articles/thumbs/pescarusul_jonathan_livingston.jpg)