25 de lectii pentru succes in afaceri - Jack Welch 

print
 
25 de lectii pentru succes in afaceri - Jack Welch

Jack Welch este legendarul CEO al companiei GE, General Electric.

Acesta ne prezinta cateva secrete in management si conducere pentru a avea succes in afaceri:

1. Condu. Managerii zapacesc iar liderii inspira. Liderii sunt acei oameni care inspira cu viziunea lor clara a lucrurilor pe care vor sa le faca.
2. Administreaza mai putin. Vei ramane surprins de cat de multe pot face oamenii atunci cand nu li se spune ce sa faca. A administra mai putin inseamna a administra mai bine. O supraveghere mai atenta, controlul si birocratia nimicesc spiritul competitiv al companiei. Administratorii slabi sunt cei care darama o afacere. Nu poti conduce increderea in sine a oamenilor.
3. Articuleaza-ti viziunea. Cel mai bun lider nu furnizeaza un manual cu instructiuni pas cu pas pentru muncitori. Cel mai bun lider este cel care vine cu idea si articuleaza o viziune care inspira pe cei care o fac.
4. Simplifica. Una dintre cheile succesului este sa mentii lucrurile simple.
5. Devino cat mai putin formal.
6. Energizeaza pe altii. Conducerea autentica vine din calitatea viziunii si abilitatii tale de a inspira pe ceilalti pentru a atinge o performanta extraordinara.
7. Confrunta realitatea. Inainte confrunta realitatea, iar dupa aceea actioneaza decisiv. Cele mai comune greseli facute de lideri reies din faptul ca nu vor sa confrunte realitatea si sa actioneze asupra sa.
8. Vezi schimbarea ca o oportunitate. Schimbarea este o mare parte a realitatii intr-o afacere. Dorinta de schimbari este o putere.
9. Preia idei bune de peste tot. Ideile noi sunt vitale pentru o afacere.
10. Du totul la bun sfarsit. Trebuie sa duci absolut totul la bun sfarsit. Aceasta este o cheie importanta pentru succesul afacerii tale. Strategia ta de a genera rezultate va pava succesul tau.
11. Renunta la birocratie. Modul de a le da oamenilor puterea este de a-i lasa in libertate, si de a ridica conducerea de pe spatele acestora pentru ca ei sa isi efectueze munca in voie.
12. Elimina limitele. Pentru a scoate cei mai bun din muncitorii tai trebuie sa elimini tot ceea ce sta in calea acestora.
13. Valorile sunt pe primul loc. Nu te concentra prea mult asupra numerelor, deoarece acestea nu sunt viziuni ci doar produse.
14. Cultiva lideri.
15. Creaza un mediu de invatare. Transforma compania ta intr-o organizatie de invatare pentru a emana un flux liber de comunicare si pentru a permite schimburi de idei.
16. Implica pe toti. O afacere implica capturarea intelectului fiecarei persoane.
17. Fa din fiecare un jucator de echipa. Managerii trebuie sa invete cum sa devina jucatori intr-o echipa.
18. Extinde.
19. Strecoara siguranta. Creaza un loc de munca de incredere. In orice organizatie de invatare, siguranta este un ingredient vital.
20. Distreaza-te. Distractia trebuie sa fie un element din strategia afacerii tale. Nimeni nu ar trebui sa practice un servici daca nu ii place.
21. Fii numarul 1 sau numarul 2. Atunci cand esti numarul unu pe piata, tu iti controlezi propriul destin.
22. Calitatate. Calitatea este pretioasa pentru clienti, atat de importanta incat succesul produselor respective devine singura valoare adevarata de a alege.
23. Inovatie. Trebuie sa produci mereu mai mult pentru mai putin printr-un capital intelectual.
24. Viteza. Viteza este totul. Este un ingredient indispensabil in competitie. Viteza, simplitatea si increderea in sine sunt strans legate intre ele.
25. Comporta-te ca o companie mica. Companiile mici au parte de avantaje competitive foarte mari. Acestea sunt cladite pe pasiune si ridiculizeaza birocratia.

 
Subiectul:   succes Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-04
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Chi Kung Tigru
 
Chi Kung Tigru Stilul Chi Kung Tigru este uimitor datorita magnetismului animalului si dominatiei sale impunatoare. Practicarea acestei forme iti ofera un aer natural de autoritate. In cultura tibetana, tigrii castiga usor respectul si admiratia celor care ii iubesc. ...
 
Feng Shui si toaleta
 
Feng Shui si toaleta O toaleta Feng Shui nu trebuie sa fie niciodata in mijlocul casei tale. Aceasta va afecta negativ sanatatea si bunastarea oamenilor din casa. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>