Stii cine esti? 

dezvoltarium_stii_cine_estiStii cine esti?
Stim oare cine suntem?
De unde venim? Cu ce bagaje infruntam lumea inca din prima zi de viata ? Ce ne defineste ? Ce ne contureaza personalitatea, trasaturile ? Ce ne face fericiti ? Ce ne face sa zambim ?
Venim pe lume cu nimic. Luam cu noi doar o imensa curiozitate de a descoperi viata in fiecare secunda, cu fiecare bataie a inimii. Deschidem ochii si vedem prima data chipul mamei si simtim caldura singurei fiinte din lume care ne-a purtat de grija timp de noua luni.
Crestem si pe masura ce lumea din jurul nostru incepe sa nu mai aiba atat de multe secrete, devenim din ce in ce mai curiosi. Paradoxal, nu ? Insa acest paradox este cel care ne face sa ne intrebam cine suntem. De unde venim. Incotro mergem. Ce caram cu noi in aceasta calatorie numita viata.
Invatam in fiecare zi sa fim mai buni, sa ne alegem scopuri, drumuri in viata. Sa ne ghidam dupa modele si sa ne construim viitorul in concordanta cu normele sociale si cu ceea ce altii inaintea noastra au considerat a fi bine.
Cu timpul, adaugam experienta vietii noastre si tarie caracterului nostru. Invatam mai mult pentru noi insine si nu doar pentru ca asa suntem indrumati. Incepem sa ne dam seama ca sufletul nostru are propria lui autonomie si ca cerintele lui sunt pe cat de banale pe atat de constructive sau de distrugatoare. Invatam sa ne aprofundam latura spirituala, pentru ca a ne cunoaste pe noi insine inseamna a trai in armonie inauntrul si in afara sufletului nostru.
Descoperim ca stim raspunsul la mai multe intrebari decat ne-am fi imaginat si ca atingem un nivel la care a fi fericit inseamna nu « a avea » ci « a fi impacat cu tine insuti ». Atingem un prag de liniste si de serenitate pe care faptul ca « intelegem » scopul nostru pe aceasta lume ni-l confera fara alte demersuri din partea noastra.
Ca adulti, intelegem ca noi suntem UNICI si ca desi suntem egali ca oamenii, fiecare dintre noi are ceva al lui. Avem personalitati diferite, vieti diferite, experiente diferite, scopuri diferite, emotii diferite. Constientizam ca ceea ce face viata frumoasa sunt tocmai diferentele dintre noi ca oameni si nu asemanarile izbitoare.
Atunci cand stim cine suntem, de unde venim, ce scop avem pe pamant si cat de frumosi suntem pe de-a-ntregul, renuntam la a ne intreba « Cine sunt eu cu adevarat ? ».
Tu stii cine esti ?

 

 

Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>